Geert Libeer stelt nieuwe roman voor

7 augustus 2024

Het mysterie van de dode kardinalen

Op twaalf juli werd in Bibliotheek Oostende de nieuwste roman van Geert Libeer, getiteld 'Het mysterie van de dode kardinalen', voorgesteld. In aanwezigheid van burgemeester Tommelein en schepen Plasschaert werd het publiek vergast op een verfrissende inleiding door Mariano Vanhoof, filmproducent van succesfilms als 'Hasta La Vista', 'Vidange perdu' en 'Broer'. Daarna sprak de auteur de aanwezigen toe en las hij een fragment uit het boek voor. De voorstelling werd passend beëindigd met een receptie, verzorgd door Safia van het leescafé 't Zeeteltje, en aangeboden met de steun van Stad Oostende.

Geert Liber Het Mysterie 32

'Het mysterie van de dode kardinalen' vertelt over de zoektocht naar de waarheid door de Romeinse politie-inspecteur Roberto Orsini nadat tijdens een geheime pausverkiezing drie dode kardinalen werden aangetroffen. Het onderzoek brengt Roberto langs intriges en doofpotoperaties, moord en fraude. Tegelijkertijd is Roberto ook op zoek naar zichzelf, nu hij zijn homofobie geconfronteerd ziet met de outing van zijn zoon.

Geert Libeer woont sinds zijn tweede levensjaar in Oostende. 'Het mysterie van de dode kardinalen' is zijn derde roman die bij Uitgeverij Het Punt gepubliceerd wordt. Eerder verschenen bij de dezelfde uitgever een thriller 'CO2' en een politieke satire 'De dictators', geboren uit de Geerts pen. Geert schrijft in een vlotte, beeldende stijl die voor de lezer erg toegankelijk en meeslepend is.

Geert Liber Het Mysterie 22